Parmigiana od patlidžana

Vege

Vrijeme pripreme:

1 h i 10 minuta

Parmigiana od patlidžana

Sastojci

4

  • patlidžana
  • soli
  • jaja
  • glatko brašno
  • biljnog ulja
  • maslinovog ulja
  • pasate
  • listova svježeg bosiljka
  • ribanog sira Grana Padano
  • mozzarelle
  • crni papar

Upute

Narežite patlidžane po dužini, posolite i ostavite da se cijede 1 h. Isperite i osušite.

Uvaljajte ih u brašno, pa u umućena jaja. Pržite na mješavini ulja do zlatne boje.

Passatu zagrijte i dodajte nasjeckani bosiljak.

U posudu za pečenje slažite slojeve: umak, sir, patlidžani. Završite slojem sira.

Pecite pokriveno na 200 °C oko 35 min, zatim još 15 min bez folije.

Ostavite da se odmori 20 minuta prije posluživanja.