Žgvacet s pivom i šurlicama

Mesna jela

Vrijeme pripreme:

1 h i 40 minuta

Žgvacet s pivom i šurlicama

Sastojci

4

  • pilećih krilaca, zabataka i bataka
  • mrkve
  • celera
  • tamnog piva
  • vode ili temeljca
  • Campo koncentrata rajčice
  • Campo sjeckane rajčice
  • sol
  • papar
  • ružmarin
  • lovorov list
  • Selection šurlica

Upute

Pileće meso posolite, popaprite i zapecite na malo ulja dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite ga iz lonca.

Na istoj masnoći dinstajte luk, mrkvu i celer dok ne omekšaju. Dodajte koncentrat i sjeckanu rajčicu, kratko pirjajte.

Zalijte sve tamnom pivom i vodom, vratite zaprženo pileće meso u lonac i dodajte ružmarin i lovorov list. Kuhajte oko 1 sat dok meso ne omekša.

Izvadite meso, a umak procijedite. Skuhajte šurlice, pomiješajte ih s umakom i poslužite uz komade mesa.