Paella

Riblja jela

Vrijeme pripreme:

30 minuta

Paella

Sastojci

3

  • luka
  • češnjaka
  • crvene paprike
  • Campo rajčice
  • peperoncina i šafrana
  • riže kratkog zrna
  • Winegreetings bijelog vina
  • Barba lignji
  • škampi
  • Barba kozica
  • dagnji
  • brancina
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Upute

Pirjajte luk, zatim dodajte češnjak i papriku.

Umiješajte rajčicu, peperoncino, šafran, sol i papar. Kuhajte 10 min.

Dodajte rižu, kratko prepržite i zalijte vinom. Pričekajte da alkohol ispari.

Ulijte prethodno zagrijani temeljac i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta bez da miješate rižu. Dodajte lignje i brancina, a nakon 5 minuta posložite dagnje i kozice.

Poklopite tavu i nastavite kuhati dok se dagnje ne otvore. Kada većina tekućine ispari, otprilike nakon 18 do 20 minuta ukupnog kuhanja, maknite tavu s vatre.