Punjene paprike

Mesna jela

Vrijeme pripreme:

2 h i 20 minuta

Punjene paprike

Sastojci

4

  • mljevenog mesa
  • riže
  • jaje
  • luka
  • češnjaka
  • Campo pasate
  • Campo koncentrata rajčice
  • sol
  • papar
  • peršin
  • slatke paprike
  • ulja
  • brašna
  • vode
  • svježi celer
  • šećer

Upute

Paprike očistite. Luk i češnjak pirjajte na ulju, dodajte rižu, kratko ju tostirajte i ohladite.

Pomiješajte meso s jajem, začinima, rižom i lukom. Napunite paprike do ¾.

Za umak popržite brašno i ploške luka na ulju. Dodajte passatu, koncentrat i vodu uz miješanje. Dodajte sol i pustite da zavrije.

Ubacite punjene paprike i celer, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 1,5–2 sata. 5. Na kraju po želji dodajte prstohvat šećera kako biste izbalansirali kiselost umaka.