Vrijeme pripreme:
2 h

Svo povrće operite pod mlazom hladne vode, očistite i narežite na približno jednake kockice kako bi se ravnomjerno kuhalo.
U velikom loncu zagrijte malo maslinovog ulja pa na laganoj vatri dinstajte luk, celer i mrkvu. Lagano ih posolite i ostavite da se polako karameliziraju.
Dodajte koncentrat rajčice, dobro izmiješajte, zatim podlijte bijelim vinom i vodom. Ubacite krumpir, dodajte još malo soli i 2–3 lovorova lista. Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena, povremeno miješajući i dolijevajući vodu po potrebi.
Nakon sat vremena u lonac dodajte mahune, šparoge i kelj. Kuhajte još pola sata dok povrće ne omekša, a okusi se lijepo prožmu.
Na kraju dodatno začinite solju, mljevenom paprikom i paprom. Poslužite toplo, uz domaći kruh ili kao samostalan, lagan obrok.