Vrijeme pripreme:
50

Očistite, operite i narežite špinat. Posolite ga i ostavite da odstoji 15 minuta kako bi otpustio višak vode. Potom ga dobro ocijedite rukama.
U velikoj zdjeli pomiješajte špinat s razmrvljenim feta sirom, grčkim jogurtom, sitno sjeckanim češnjakom, naribanom koricom i sokom limuna, nasjeckanom mentom i koprom, jednim jajem i prstohvatom muškatnog oraščića.
Otopite maslac. Pripremite tepsiju i premažite je maslacem. Na dno slažite kore – ukupno 8 listova, a svaku koru premažite rastopljenim maslacem prije nego što stavite sljedeću. Na osmu koru ravnomjerno rasporedite pripremljeni nadjev.
Nastavite slagati preostalih 8 kora, ponovo svaku premažite maslacem i povremeno naribajte malo kozijeg sira između slojeva. Zadnju koru premažite umućenim jajem i pospite sezamovim sjemenkama.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta, odnosno dok pita ne postane zlatno smeđa i hrskava.