Bolognese

Mesna jela

Vrijeme pripreme:

2 h i 40 minuta

Bolognese

Sastojci

4

  • mljevene junetine
  • pasirane rajčice
  • Selection pancete
  • mrkve
  • stabljike celera
  • luka
  • crnog vina
  • maslinovog ulja
  • temeljac
  • sol i papar

Upute

1. Pancetu narežite na sitne kockice i popržite u tavi dok ne pusti masnoću. Dodajte maslinovo ulje pa pirjajte luk, mrkvu i celer.

2. Dodajte mljevenu junetinu i pržite dok se ravnomjerno ne zapeče.

3. Ulijte vino, promiješajte i pustite da alkohol ispari, pa dodajte pasiranu rajčicu.

4. Poklopite i kuhajte na laganoj vatri najmanje 2 sata, povremeno podlijevajući temeljcem. Na kraju začinite, a po želji dodajte malo mlijeka.

5. Poslužite uz tjesteninu i svježe nariban parmezan.