Vrijeme pripreme:
1 h i 30 minuta

U vodi razmutite kvasac i suncokretovo ulje pa sve dobro izmiješajte. U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno i sol, zatim postupno dodajte tekuće sastojke i mijesite dok ne dobijete glatko, elastično tijesto. Mijesite ga otprilike 10 minuta, ručno ili u kuhinjskom robotu s nastavkom za tijesto.
Tijesto oblikujte u kuglu, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu dok ne udvostruči volumen. Nakon što se digne, premijesite ga i podijelite na četiri jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u lopticu, položite ih na lim obložen papirom za pečenje i ostavite da miruju još 20 minuta.
Stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite na 250 °C 10 do 15 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju i lagano hrskavu koricu.
Papriku, luk i patlidžan operite i narežite na trakice. Dinstajte ih na laganoj vatri s malo ulja, dodajte koncentrat rajčice i posolite. Kuhajte oko 40 minuta, povremeno podlijevajući s malo vode kako povrće ne bi zagorjelo. Kad omekša i sve se sjedini u gusti umak, dodajte malo jabučnog octa, promiješajte i maknite s vatre.
Meso narežite na manje, podjednake komade. Začinite ih senfom, solju, paprom, mljevenom paprikom, maslinovim uljem i po želji ružmarinom. Ostavite da kratko odstoji, zatim meso nabodite na drvene ili metalne štapiće. Pecite na roštilju ili grill tavi dok ne budu sočno pečeni iznutra.
Ražnjiće poslužite u svježe pečenim lepinjama, uz obilnu žlicu chutneyja i svježu rikulu ili zelenu salatu.