Buche de Noel

Vrijeme pripreme:

4 h s hlađenjem

Buche de Noel

Sastojci

4

  • jaja (odvojenih)
  • glatkog brašna
  • kakao praha
  • šećera
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu
  • mascarpone sira
  • vrhnja za šlag
  • listića želatine
  • tamne čokolade (min. 65% kakaa)

Upute

1. Biskvit: Žumanjke izmiksajte sa 100 g šećera i soli, dodajte brašno i kakao. Bjelanjke s 50 g šećera istucite u snijeg i lagano umiješajte. Pecite na 180 °C 11–13 min, još topli biskvit zarolajte u krpu sa šećerom u prahu i ohladite.

2. Krema: Želatinu namočite, otopite u malo zagrijanog vrhnja pa sjedinite s mascarponeom i preostalim vrhnjem.

3. Biskvit odmotajte, premažite s 2/3 kreme i zarolajte. Ostatak kreme nanesite izvana.

4. Čokolada: Otopite čokoladu na pari, razmažite u tankom sloju, stvrdnite i izlomite. Utisnite komadiće u kremu da dobijete izgled kore drveta.

5. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu za efekt snijega.