Focaccia

Mesna jela

Vrijeme pripreme:

2 h priprema tijesta, 12 h fermentiranje i 1 h pečenje i hlađenje

Focaccia

Sastojci

4

  • glatkog brašna (tip 00)
  • vode
  • soli
  • Selection maslinovog ulja
  • svježeg kvasca
  • cherry rajčice
  • Selection slanine
  • Selection pršuta
  • Selection sušenih rajčica
  • Selection mariniranih gljiva
  • Selection šunke

Upute

1. Pomiješajte sve sastojke za tijesto i ostavite da odstoji 30 min. Energično izlupajte, zatim svakih pola sata preklopite 10 puta. Postupak ponovite 3 puta.

2. Ostavite u hladnjaku 12 h, pa na sobnoj temperaturi 40–60 min.

3. Napunite narescima, sušenim rajčicama i gljivama, jednom preklopite i prebacite u dobro nauljeni pleh. Ostavite 15 min i lagano rastegnite.

4. Pecite na 220 °C oko 15–20 min.

5. Poslužite toplo, narezano na komade, uz čašu vina ili maslinovo ulje.