Orahnjača

Kolači i deserti

Vrijeme pripreme:

2 h i 30 minuta

Orahnjača

Sastojci

4

  • brašna
  • svježeg kvasca
  • maslaca
  • mlijeka
  • šećera
  • jaja
  • malo soli
  • korica limuna
  • mljevenih oraha
  • malo cimena
  • malo ruma

Upute

1. Pripremite kvasac pa ga umiješajte s ostalim sastojcima za tijesto.

2. Zamijesite mekano tijesto i ostavite da se diže sat vremena.

3. Za nadjev pomiješajte orahe, šećer i koricu limuna, prelijte vrućim mlijekom, dodajte cimet i rum.

4. Tijesto razvaljajte u pravokutnik, premažite nadjevom i pažljivo zarolajte u štrucu.

5. Stavite orehnjaču u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se ponovno diže, premažite žumanjkom i pecite na 190 °C oko 45 minuta, dok ne porumeni.