Ramstek s kvinojom i povrćem s roštilja

Mesna jela

Vrijeme pripreme:

35 minuta

Ramstek s kvinojom i povrćem s roštilja

Sastojci

4

  • ramsteka
  • Live free & Organic kvinoje
  • crvenih roga paprika
  • mladog luka
  • pitomih šparoga
  • limete
  • Selection ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Upute

Izvadite ramstek iz hladnjaka, posolite ga i premažite maslinovim uljem. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 30 minuta kako bi se ravnomjerno ispekao i zadržao sočnost.

Isperite kvinoju pod hladnom vodom, stavite je u posoljenu vodu i kuhajte oko 20 minuta, dok ne omekša. Ocijedite je i ostavite da se ohladi.

Operite i očistite papriku, mladi luk i šparoge. Lagano ih premažite maslinovim uljem i posolite. Pecite ih zajedno s ramstekom na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi dok ne omekšaju i ne poprime zlatnosmeđu boju.

Narežite pečeno povrće na manje komade. Ramstek ostavite nekoliko minuta da odmori.

Pomiješajte ohlađenu kvinoju s pečenim povrćem u većoj zdjeli. Začinite maslinovim uljem, svježe mljevenim paprom, solju i limetinim sokom. Po želji, dodajte i druge začine.