Vrijeme pripreme:
35 minuta

Izvadite ramstek iz hladnjaka, posolite ga i premažite maslinovim uljem. Ostavite ga na sobnoj temperaturi 30 minuta kako bi se ravnomjerno ispekao i zadržao sočnost.
Isperite kvinoju pod hladnom vodom, stavite je u posoljenu vodu i kuhajte oko 20 minuta, dok ne omekša. Ocijedite je i ostavite da se ohladi.
Operite i očistite papriku, mladi luk i šparoge. Lagano ih premažite maslinovim uljem i posolite. Pecite ih zajedno s ramstekom na dobro zagrijanom roštilju ili u grill tavi dok ne omekšaju i ne poprime zlatnosmeđu boju.
Narežite pečeno povrće na manje komade. Ramstek ostavite nekoliko minuta da odmori.
Pomiješajte ohlađenu kvinoju s pečenim povrćem u većoj zdjeli. Začinite maslinovim uljem, svježe mljevenim paprom, solju i limetinim sokom. Po želji, dodajte i druge začine.