Vrijeme pripreme:
2 h i 30 minuta

Od polovice mrkve pripremite kremu. Ogulite je, narežite na kolutiće i stavite kuhati u sok od naranče. Po potrebi dolijte vode tek toliko da prekrije mrkvu. Lagano posolite i kuhajte dok mrkva ne omekša. Procijedite, a zatim izmiksajte s maslacem, naribanom koricom naranče i 50 ml tekile.
Drugu polovicu mrkve i luk narežite na trakice (julienne). Dinstajte ih na laganoj vatri uz dodatak koncentrata rajčice. Posolite i nastavite dinstati oko 30 minuta, dok povrće ne postane mekano i lagano karamelizirano. Na kraju podlijte s preostalih 100 ml tekile i dodajte svježe iscijeđen sok tri limete. Kratko prokuhajte dok se okusi ne povežu.
Pažljivo odkoštite pile tako da ostane u jednom komadu, spremno za punjenje i rolanje.
Meso posolite i popaprite, a zatim ga nadjenite pripremljenim povrtnim nadjevom. Čvrsto zarolajte i učvrstite kuhinjskom špagom. Umotajte rolicu najprije u papir za pečenje, zatim u aluminijsku foliju.
Stavite pile peći pod žar (ili u pećnicu na 180 °C s poklopcem ili folijom) oko 2 sata, dok ne postane mekano i sočno.
Poslužite toplo, narezano na ploške, uz kremu od mrkve i svježu salatu od radića.