Rolano pile s kremom od mrkve, tekilom i radić salatom

Mesna jela

Vrijeme pripreme:

2 h i 30 minuta

Rolano pile s kremom od mrkve, tekilom i radić salatom

Sastojci

5

  • cijelo pile
  • mrkve
  • luka
  • Campo koncentrata rajčice
  • limete
  • tekile
  • cijeđenog soka naranče
  • naribana korica naranče
  • Doline maslaca
  • jabučni ocat (po ukusu)
  • sol, papar
  • radića

Upute

Od polovice mrkve pripremite kremu. Ogulite je, narežite na kolutiće i stavite kuhati u sok od naranče. Po potrebi dolijte vode tek toliko da prekrije mrkvu. Lagano posolite i kuhajte dok mrkva ne omekša. Procijedite, a zatim izmiksajte s maslacem, naribanom koricom naranče i 50 ml tekile.

Drugu polovicu mrkve i luk narežite na trakice (julienne). Dinstajte ih na laganoj vatri uz dodatak koncentrata rajčice. Posolite i nastavite dinstati oko 30 minuta, dok povrće ne postane mekano i lagano karamelizirano. Na kraju podlijte s preostalih 100 ml tekile i dodajte svježe iscijeđen sok tri limete. Kratko prokuhajte dok se okusi ne povežu.

Pažljivo odkoštite pile tako da ostane u jednom komadu, spremno za punjenje i rolanje.

Meso posolite i popaprite, a zatim ga nadjenite pripremljenim povrtnim nadjevom. Čvrsto zarolajte i učvrstite kuhinjskom špagom. Umotajte rolicu najprije u papir za pečenje, zatim u aluminijsku foliju.

Stavite pile peći pod žar (ili u pećnicu na 180 °C s poklopcem ili folijom) oko 2 sata, dok ne postane mekano i sočno.

Poslužite toplo, narezano na ploške, uz kremu od mrkve i svježu salatu od radića.